Reddingsvesten

VCU Safetycentre is gecertificeerd om een groot aantal merken reddingsvesten te keuren en te certificeren voor zowel beroepsvaart als watersport. De meest voorkomende merken daarbij zijn Mullion, Besto, ISP, Plastimo, Marinepool, Crewsaver, Helly-Hansen en Talamex. Maar uiteraard worden ook andere merken gekeurd. De reddingsvesten worden op druk gezet waarna minimaal een uur later de druk nogmaals wordt gemeten. Hierna blijven de vlotten 24 uur op druk staan waarna de onderdelen worden vervangen en het vest opnieuw wordt ingevouwen.

Voorschriften / Certificering reddingsvesten

De keuringen geschieden volgens de CE, EN395, NSI, SOLAS en IMO voorschriften.
Na keuring ontvangt u bij uw automatisch opblaasbare reddingsvest een certificaat waarin officieel is vastgelegd dat deze weer voldoet aan de actuele normering. Het certificaat kunt u bij controle overleggen bij de desbetreffende instantie.

Solas reddingsvesten met AIS PLB

De SOLAS gecertificeerde automatisch opblaasbare reddingsvesten dienen ieder jaar geïnspecteerd te worden, zwemvesten voor de beroepsvaart iedere twee jaar en voor de watersport wordt een periode van drie jaar gehanteerd, tenzij door de fabrikant anders wordt voorgeschreven. VCU Safetycentre is dealer van Mullion en heeft als SOLAS reddingsvest de Mullion Hi-Rise in het pakket. Alle reddingsvesten kunnen tevens worden uitgerust met de volledig automatische EasyOne AIS-personal locator beacon (PLB) van het merk Weatherdock die het opsporen van een drenkeling sterk vereenvoudigd! 

Kwalitatieve keuringen

Wanneer VCU Safetycentre uw veiligheidsmiddelen keurt houdt u daar een goed gevoel aan over! Wij geven u als gekwalificeerd keuringsstation het ‘veilige gevoel’ dat u graag wilt hebben!
Perfecte kwaliteit gecombineerd met kwalitatieve keuringen en een méér dan uitstekende service. 

Voor meer informatie stuur ons een email of neem contact met ons op middels de contactpagina.