Flyshoot

Bij de flyshoot visserij wordt er eerst een boei overboord gezet, hieraan zit het flyshoottouw (Combination Rope) bevestigt, daarna vaart het schip een half rondje. Vervolgens wordt het net overboord gezet. Daarna maakt het schip het rondje af, en komt weer uit bij de boei. Hier pikt de bemanning het uiteinde met de boei weer op en haalt het net binnen. De vis ziet het stofwolken van het flyshoottouw en schrikt hierdoor op. Daarom wordt deze visserij ook alleen overdag uitgevoerd omdat ’s nachts de stofwolken en het flyshoottouw niet zichtbaar is voor de vis.

Voor de flyshoot visserij heeft VCU Maritime alles in huis om uw schip uit te rusten voor deze visserij. Denk hierbij aan het flyshoottouw en de netten, maar ook de boeien worden door ons geleverd. 

Het Combination Rope is een combinatie van staaldraad en touw, waarbij de staaldraadstrengen geheel worden bekleed met touwwerk. Door deze combinatie ontstaat een sterke soepele Combination Rope. De diameter van het Combination Rope varieert van 38 millimeter tot 70 millimeter. Met behulp van van een speciaal ontwikkelde machine is VCU Maritime in staat om lengtes te leveren van 3.000 tot 3.500 meter (afhankelijk van de diameter). Hierdoor zijn er minder splitsen nodig in het Combination Rope, tenslotte is elke splits een verzwakking van het Combination Rope. Met behulp van van de hydraulische kraanwagen kan het flyshoottouw onder voorspanning opgedraaid worden.
Voor meer informatie, stuur ons een e-mail of neem contact met ons op middels de contactpagina