Over VCU

De Visserij Coöperatie Urk is al ruim tachtig jaar een begrip in de maritieme wereld. Als professioneel maritieme specialist onderscheiden wij ons door het aanbieden van een full-service concept van zowel goederen als diensten. Even 'afmeren' bij de VCU is genoeg om uw varend bedrijf in één keer van alle benodigde producten te voorzien. Daarnaast hebben wij ook voor particulieren het nodige in huis.
Als coöperatie gaan wij innovatief te werk, waardoor onze leden, partners en klanten gebruik kunnen maken van onze snelle service, kennis en betrouwbaarheid.

Deze coöperatie beschikt over drie moderne bedrijfspanden op Urk. Het hoofdkantoor is samen met VCU Store B.V., VCU Maritime B.V. en VCU Safetycentre BV  te vinden aan de Vliestroom. VCU TCD B.V. is gesitueerd aan het Keteldiep.

VCU TCD B.V. is gespecialiseerd in het verlenen van technische service en het verrichten van reparaties, revisies, (grootschalige) verbouwingen, afbouw en nieuwbouw van allerlei schepen.
Daarnaast heeft de TCD een specialisatie in het bouwen van lieren en aanverwante hydraulische systemen onder de naam "Osey Urk Winches".

Het moderne wagenpark van de VCU bestaat uit servicebussen en kraanwagens. Deze worden ingezet om leveringen en reparaties op locatie, snel te kunnen uitvoeren. Ons werkgebied betreft namelijk Nederland, Frankrijk, België & Denemarken.